- Autor: selidka
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kedlubna | 400 |
Brambory (syrové) | 250 |
Máslo čerstvé | 25 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 2080 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 65,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 520 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brambory uvaříme běžným způsobem, slijeme, mírně rozšťoucháme. Kedlubnu nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a podusíme "al dente". Zamícháme do brambor. Vhodné jako příloha nebo jako samostatné jídlo.Kedlubny dušením na másle získají lahodnou příchuť. Protože kedlubny sníží kalorickou hodnotu, je jídlo vhodné pro ty, kteří mají rádi brambory a nyní v době hojnosti nových brambor si na nich chtějí pochutnat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.